ေငြထမင္းလုပ္နည္း
ေငြထမင္း လုပ္နည္းေလး ေရးပီေနာ္
မ်ားမ်ားလုပ္ခ်င္ရင္..ဆ တိုးသြားပါရွင္
.... .... .... .....
ေကာက္ညင္းဆန္ ၄လုံး
အုန္းႏို႔ဗူးေသး ၁ ဗူး
သၾကား ၄လုံးေပါင္းအိုးရ႕ဲဆန္ခ်င္ခြက္ ၂ ခြက္
ဆား ထမင္းစားဇြန္းဝက္
ဆီ / ႏွမ္းေလွာ္ အနည္းငယ္
ေကာက္ညင္းကို အနည္းဆုံး ၃နာရီခန႔္ ေရစိမ္ပါ....
ၿပီးရင္...ေပါင္းေခ်ာင္မွွာ ငွက္ေပ်ာရြက္ေလးခံ ေပါင္းေပးပါ...
ေကာက္ညင္းအမ်ိဳးအစား...မီးအေနအထား ကြာျခားမႈေပၚ လိုက္ၿပီး နပ္ခ်ိန္ ကြာပါလိမ့္မယ္ေနာ္...
ေကာက္ညင္းကို နပ္လည္းနပ္ အလုံးအဆန္လည္း မပ်က္ေစရန္ သတိထားေပါင္းေပးပါေနာ္...
ေကာက္ညင္းေပါင္းေနတုန္း ...အိုးတစ္ခုထဲမွာ အုန္းႏို႔န႔ဲသၾကားဆားေရာၿပီး....အပူေပးပါ...
ပြက္ပြက္ဆူပါေစ...ေရမထည့္ရပါဘူး..
သၾကားဆား အားလုံး ေပ်ာ္ဝင္သြားၿပီဆို ရပါၿပီ ......
ေကာက္ညင္းနပ္ရင္....ေမႊမယ့္ဇလုံထဲေျပာင္းထည့္ပါ..
အုန္းႏို႔အေရာထည့္ပါ....ႏွ႔ံေအာင္ ေမႊေပးပါ...
အရသာ အခ်ိဳ မိမိအႀကိဳက္ ထည့္ႏိုင္ပါတယ္ေနာ္...
အခုက..အေနေတာ္အခ်ိဳပါ...
ထည့္မယ့္ဗန္းထဲ ဆီသုတ္ပါ...ေကာက္ညင္းထည့္ပါ.
ဆီသုတ္ထားတ့ဲ ေယာက္မ သို႔ ဇြန္းျဖင့္ ဖိသိပ္ေပးရပါမယ္...
ႏွမ္းေလွာ္ေလးျဖဴးပါ...ဖိေပးပါ....
သိပ္ေနမွ လွီးရင္ အဆင္ေျပပါလိမ့္မယ္ေနာ္...
လုံးဝ ေအးသြားမွ...အဆင္ေျပသလို လွီးျဖတ္သုံးေဆာင္ပါရွင္....
အကယ္၍...စိန္ေဖႀကီးမုန္႔ စားခ်င္ရင္ျဖင့္....အုန္းႏို႔ဗူးေသးတစ္ဝက္ခန္႔ကို ေကာက္ညင္းျဖန္႔သိပ္အၿပီး အေပၚမွ ျဖန္းပါ...
Convention Oven န႔ဲေသာ္၄င္း....
Oven န႔ဲေသာ္၄င္း....
ရိုးရိုးမီးခဲအေပၚေပး၍ေသာ္၄င္း...အေပၚယံမ်က္ႏွာျပင္ နီရဲရဲေလးျဖစ္ေအာင္..ျပန္ဖုတ္ေပးရပါတယ္...
အုန္းႏို႔န႔ံသင္းသင္းေလးရယ္..ႏွမ္းေလွာ္ေမႊးေမႊးရယ္...ငွက္ေပ်ာဖက္န႔ံေလးသင္းေနတ့ဲ ျမန္မာ့ရိုးရာ ေကာက္ညင္းေငြထမင္းေလးပါရွင္...
စားေကာင္းအဆင္ေျပၾကပါေစ........ခ်စ္တ့ဲkwett
Chit Shwe Kwett
Comments
Post a Comment